Design til fersk kød i Lidl

Vilstrupgård er Lidl Danmarks private label brand. I opbygningen af Vilstrupgårds visuelle identitet blev der lagt vægt på de værdier og den idyl, der følger med tanken om det gode landbrug, som det var i gamle dage, for at ramme et segment, der handler efter lokale varer, og som leder efter kvalitet til prisen. Og Vilstrupgård er god kvalitet til prisen!

Emballagedesignet er udformet efter et moderne syn på de gode gamle dage, hvor der er fokus på det gode håndværk frem for det industrielle. Derudover er der fokus på trenden clean label. Grunden til dette er, at forbrugere forventer hurtige informationer om produkternes indhold og forarbejdningsproces, og derfor er det vigtigt at disse informationer allerede står på forsiden, og ikke med småt på bagsiden.

Kunde

Lidl Danmark

Opgave

Emballagedesign til Lidl Danmarks ferske kød

Vilstrupgaard emballagedesign tre pakker
Vilstrupgaard emballagedesign hakket gris kalv

Emballagedesign med storytelling

Når man går i køledisken i Lidl, vil man opleve, at de allerede har sorteret kødet i forhold til dyret. Eksempelvis ligger alt grisekød for sig og alt kyllingekød for sig. Det er en vigtig detalje i forhold til, hvordan hierakiet skal være på produkterne. Vi har derfor valgt at lægge fokus på udskæringen – altså om det er ‘hakket’, ‘ribeye’ eller ‘t-bone-steak’ og lidt mindre på dyret og farven, da det allerede er sorteret i butikken. Sådan mener vi, at forbrugeren bedst bliver hjulpet på vej i denne situation.

Vilstrupgaard emballagedesign etiketter

Farver giver hurtige associationer

Vilstrupgård er ikke den eneste private label serie til kød, som Lidl Danmark har. De har nemlig også Butchers, hvortil det blev besluttet, at benytte den samme farvepalette til de forskellige kødtyper på tværs af brandsene med henblik på at kunne guide forbrugerne mere hensigtsmæssigt i butikken. Så ved forbrugere, der ofte handler i Lidl, hvilken farve de skal kigge efter, når de leder efter en kyllingfilet eller hakket oksekød – uanset hvilket mærke det er.

Vilstrupgaard emballagedesign fjerkræ

Er du interesseret i en mere uddybende beskrivelse af casen?

Kontakt os på 87310103 eller mark@cameleon.dk

Mark Lyngaa Wegeberg

Mark L. Wegeberg,
Adm. direktør & kontaktchef