Design til udenlandsk, ferskt kød i Lidl

Trenden om clear- og cleanlabel har for alvor taget fat, og vi ser det på flere og flere emballager – for det er det, som folket vil have. Denne trend gælder bestemt også det friske kød, der ligger i supermarkedernes kølediske. Forbrugerne er alle ret enige om, at det kød vi køber skal se friskt ud, og vi vil gerne kunne se kødet, fordi vi vil have kvalitetskød til en god pris.

Butcher’s er en produktserie med udenlandsk fersk kød i Lidl. I udformningen af den visuelle identitet til Butcher’s blev der lagt vægt på at udtrykke kvalitet på en international og moderne måde, som netop kunne ramme forbrugernes ønske om kvalitet til en god pris.

Kunde

Udarbejdet til Lidl Danmark og Lidl Sverige (anvendes i dag kun i Lidl Sverige)

Opgave

Emballagedesign til fersk udenlandsk kød

Emballagedesign case Butchers logo
emballagedesign butchers skærebræt

Design med letafkodelig information

Butcher’s designet er spækket med elementer, der giver associationer til kategorien ferskt kød. Derfor er logoet et brændemærke og etiketten er designet med form som en bon med info om kødet og dets vægt, ligesom slagteren ville klistre på indpakningen. Der er masser af indkig til kødet, så kunderne kan se kødets kvalitet, og derudover er det tydeligt og enkelt angivet, hvad fødevaren indeholder – altså clear og clean.

emballagedesign butchers familie

Farver bruges til afkodning af kødtype

Farver er noget af det første vi mennesker kan afkode og huske. Samtidig har vi en ret ens opfattelse af, hvilke farver der hører til hvad. Derfor er der brugt tydelige og klare farver, der hjælper til hurtigt at afkode kødtypen. Vi har samtidig lavet den danske ferske kødserie for Lidl, Vilstrupgård, hvor der blev lagt vægt på, at emballagen til en kyllingfilet fra Butcher’s skulle have samme farve som emballagen til en kyllingfilet fra Vilstrupgård. Det gør det meget nemmere for kunder hos Lidl, at spotte den type kød de ønsker – uanset om det er fra Butcher’s eller Vilstrupgård.

emballagedesign butchers lam
emballagedesign butchers kalvgris hakket

Er du interesseret i en mere uddybende beskrivelse af casen?

Kontakt os på 87310103 eller mark@cameleon.dk

Mark Lyngaa Wegeberg

Mark L. Wegeberg,
Adm. direktør & kontaktchef